perjantai 4. tammikuuta 2019

Kuinka tulla akaalaiseksi

Olen kaupunkilaistyttö, joka on lapsesta asti haaveillut maalle muutosta. Aikuisten mielestä haave oli huvittava, joten sain usein kuulla palaavani “maitojunalla takaisin kaupunkiin”. Haave toteutui syksyllä 2016, kun muutin perheeni kanssa Akaaseen. Paikkakunnalla oli ennestään vain muutama tuttu, sillä sukujuuremme ovat muualla. Kun vein lapseni ensimmäistä kertaa uuteen päiväkotiin, käytin varmuuden vuoksi navigaattoria. Matkaa oli vain pari kilometriä, mutta olisin saattanut silti eksyä. Kaikki oli niin uutta ja outoa.

Ensimmäisenä talvena Akaassa etsin aktiivisesti harrastusta, josta voisi olla minulle hyötyä työelämässä. “Nuorkauppakamari on aktiivisille nuorille aikuisille suunnattu itsensä kehittämis- ja oppimisjärjestö, jossa verkostoidutaan laajasti ja vauhditetaan menestystä työelämässä.” Tässä se on!!! Niinpä hakeuduin Akaan Nuorkauppakamarin koejäseneksi. Ensimmäinen kamarilaisten tapaaminen jännitti kovasti. Yllätyksekseni uudet tuttavuudet eivät olleetkaan hitaasti lämpeneviä, vaikka Hämeessä voisi ehkä toisin luulla. Uusi tulija otettiin vastaan ilolla ja suurella lämmöllä.

Noin 1,5 vuotta myöhemmin olen löytänyt Akaasta paljon hyviä ystäviä sekä lukuisia tuttavia, joiden kanssa ystävyys toivottavasti vielä syventyy. Nuorkauppakamarissa tehtyjen projektien ja tapahtumien kautta olen päässy tapaamaan lukuisia paikallisia vaikuttajia sekä kunta-, yritys-, että yhdistyssektoreilta. Ilman nuorkauppakamaria en olisi takuulla pystynyt luomaan itselleni näin laajaa verkostoa aivan vieraalla paikkakunnalla.

Tuntuu käsittämättömältä, että olemme asuneet Akaassa vasta reilut kaksi vuotta, sillä niin syvälle olen jo juuriani kasvattanut. Vuoden 2019 puheenjohtajana tulen edustamaan Akaata nuorkauppakamareiden alueellisissa, kansallisissa ja kansainvälisissäkin kokouksissa. Olen ylpeä akaalainen ja sen aion edustusreissuillani kertoa myös muille.

Ostaessamme omakotitalon Akaasta, meille jäi vielä yksi haave tulevaisuuden varalle. Kun nyt 5-vuotias poikamme kasvaa hieman isommaksi, muutamme vielä syvemmälle maaseudun rauhaan. Tällä hetkellä en voi edes kuvitella, että tuo rauha olisi jossain muualla kuin Akaassa.

Jaana Koivuniemi
Akaan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja 2019





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nuorkauppakamarissa tehtaillaan toimitusjohtajia

Hallitustyöskentelyä, markkinointia, budjetin laadintaa, junnaamaan jääneen projektin eteenpäin viemistä… Vaikka nuo edeltävät jutut liittyv...