torstai 7. helmikuuta 2019

Akaassa etsitään Tuottava Idea -innovaatioita!

Miten voisimme edistää Akaan taloutta, tukea yrittäjyyttä alueellamme ja kannustaa muutosmyötärintaan? Mitäpä jos pitäisimmekin enemmän älämölöä akaalaisten yritysten innovaatioista, positiivisista kaupungin tai yhteisöjen palveluista ja nostaisimme rohkeita ideoita framille. Pieni askel oikeaan suuntaan, mutta suuri mahdollisuus yhdelle keksinnölle, olisi ilmoittaa paikallinen innovaatio Tuottava Idea -kilpailuun.

Tuottava Idea on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä kilpailu, jonka tavoitteena on edistää innovointia sekä nostaa esiin uusia liikeideoita ja korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Kilpailun tavoitteena on myös nostaa yrittämisen yleistä arvostusta ja korostaa uusien ideoiden ja riskinoton merkitystä kansantalouden kasvun ja maamme hyvinvoinnin lisäämiselle.


Onko luvassa mainetta ja mammonaa?


Miksi sitten ilmiantaa akaalainen keksintö mukaan? Saako siitä jotain vai puhutaanko sen jälkeen vain torilla potaskaa? Saa, saa ja kaikki saa. Ilmiantaja auttaa paikallista yrittäjää, yhdistystä tai vaikka Akaan kaupunkia vinkkaamalla heidän mahtavasta ideastansa. Kisassa etenevä yritys / yhteisö saa medianäkyvyyttä ja näkyvyydestä seuraa yleensä positiivista kassavirtaa.

Tuottava Idea -kilpailu järjestetään valtakunnallisena kilpailuna. Akaan ehdokkaat pääsevät ensin Länsi-Suomen aluekilpailuun, mistä valitaan finalistit kansalliseen kilpailuun. Kilpailukategorioita on kolme: Yrityssarja, yhteiskuntasarja ja Start up -sarja. Kansallisten sarjojen voittajat pääsevät soittamaan Nasdaq OMX Helsinki -pörssin avauskelloa ja kertomaan omasta tuottavasta ideasta medialle. Lisäksi voittajat saavat yrityksensä logon näkyviin New Yorkin Times Squaren valotaululle.

”Tuottava Idea -kilpailun voitto oli loistava palkinto kuluneesta vuodesta. Se motivoi tiimiä yrittämään vieläkin enemmän. Palkinto toi lisää näkyvyyttä ja se näkyi myynnin kasvuna”, kertoo Heikki Väänänen HappyOrNot-yrityksestä.



Pyörä keksittiin jo! Nyt haetaan alle kolme vuotta vanhoja ideoita!


Ennen kaikki oli paremmin. Not! Firmat kehittelevät uusia innovaatioitaan jatkuvasti helpottaakseen arkeamme. Pyörän keksiminen oli kova juttu, mutta enää siitä ei palkintoja satele. Nyt etsitään uutta! Hieman jo kokeiltua tai vasta kehitysvaiheessa olevaa. Mutta uutta!

Tuottava Idea -kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanhaja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä. Start up -sarjassa voi osallistua tuotteistamisvaiheessa olevalla idealla. Palkittava hanke voi olla kehitetty julkisella tai yksityisellä sektorilla.


Miksi paikallinen nuorkauppakamari touhuaa mukana?


Mitä Akaan Nuorkauppakamari tästä sitten hyötyy? Hienosti sanottuna toteutamme strategiaamme eli edistämme positiivista toimintaa Akaassa. Totuudennimissä haluamme paikallisen yrittäjän, päättäjän tai innovatiivisen henkilön iholle. Autamme häntä ja hän pääsee samalla näkemään nuorkauppakamaritoimintaa. Aivan kuin vaivihkaa hän saattaa tykästyä, ihastua ja vinkata meistä sopivalle tyypille. Ja me saamme toimintaamme lisää loistokavereita. Toimintaan, jota myös kutsutaan nimellä #maailmanparasharrastus.

Nuorkauppakamari on tarkoitettu kaikille alle 40-vuotiaille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Se on harrastus, jossa yhdistyvät ilo, itsensä kehittäminen, koulutus, vapaa-aika ja perhe. Nuorkauppakamarissa vaikutat yhteiskuntaan ja opit tekemällä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen. Jokainen nuorkauppakamari on erilainen, mutta toiminnan rungon muodostavat yhteiset toimintamallit kuten säännölliset kuukausitapahtumat ja -kokoukset sekä erilaiset projektit. Kuukausitapahtumat ovat yleensä jäsenistön koulutustilaisuuksia, businesstreffejä, tutustumis­käyntejä mielenkiintoisiin kohteisiin tai rentoja illanviettoja toisiin nuorkauppakamarilaisiin tutustuen.


Lue lisää ja ilmianna paikallinen idea

www.tuottavaidea.fi


Ilmianna idea viimeistään 10.3.2019 sähköpostitse tai puhelimitse:

Sanna-Leena Linna
Yhteiskuntalohkojohtaja
Akaan Nuorkauppakamari ry
sanna-leena.linna@jciakaa.fi
p. 040 709 1634

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nuorkauppakamarissa tehtaillaan toimitusjohtajia

Hallitustyöskentelyä, markkinointia, budjetin laadintaa, junnaamaan jääneen projektin eteenpäin viemistä… Vaikka nuo edeltävät jutut liittyv...