keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Ensikertalaisena nuorkauppakamareiden alueellisessa ja kansallisessa vuosikokouksessa

Minut valittiin alkuvuodesta Akaan Nuorkauppakamarin koejäseneksi. Meidän nuorkauppakamarimme jäsenet ovat hyvin positiivisia ja he innostivat minutkin lähtemään aluevuosikokoukseen Ikaalisiin. Ilmoittauduin siis siltä istumalta sekä alueelliseen vuosikokoukseen että Kalajoelle isoon kansalliseen vuosikokoukseen. Ratkaisuna tämä oli oikea, koska näin pääsin näkemään, mitä kaikkea nuorkauppakamaritoiminta voi minulle tarjota.

Ystäväni, joka nappasi minut mukaan tähän toimintaan, toimi kokouksissa reissukaverinani. Olin kuullut jo etukäteen, että edessä on tiivisohjelmainen viikonloppu. Ikaalisissa mieleenpainuvinta oli positiivisen yhteishengen, koulutustarjonnan ja laajan ohjelman lisäksi ihmisten rohkeus. Ensimmäisenä iltana näin, kuinka Pecca Boxista! -puhekilpailun osallistujat astuivat rohkeasti ihmisten eteen ja puhuivat heille tuntemattomista aiheista ison ihmisjoukon edessä. 

Ikaalisen kokouksen tulojuhlateemana oli "Out of the Box - Tule sellaisena
kuin et ole!".  Me naisjäsenet pukeuduimme yksisarvisiksi.
Kuvassa myös Ikaalisen kylpylässä esiintynyt Antti Ketonen. 


Kansallinen vuosikokous järjestettiin Kalajoella 12.-14.4.2019. Tapani mukaan kalenteroin lähtöpäiväni liian tiukille ja ajoin lopulta omalla autolla bussikyydillä menneiden kamarikavereideni perässä. Koko matkan mietin, että jos painan vielä vähän kaasua, ehdin katsomaan Jari Sarasvuon keynoten. En ehtinyt.

Perille päästyäni olin jo konkari. Badge kaulaan ja menoksi. Ensimmäisenä iltana näin jo tuttuja kasvoja ja ohjelman kulku oli myös tuttua.


Badge on kokouksissa käytettävä kaulanauha, joka toimii
myös pääsylippuna kokousviikonlopun tapahtumiin. 


Kokousviikonlopun toisena päivänä olin seuraamassa Esko Ahon keynotea aiheesta Kansainvälisen kaupan edistäminen. Puhe oli ajankohtainen ja inspiroiva. ”Konsepti on lopulta se, mikä ratkaisee, ja sen luominen on johtajan ja johtajuuden tehtävä!” Kokousviikonlopun ohjelma oli kokonaisuudessaan monipuolinen. Lauantai-illan gaalassa jaettiin palkintoja viime vuoden onnistujille.
Esko Ahon Keynote
Gaalassa naiset pukeutuvat pitkään iltapukuun ja miehet tummaan pukuun.
Muuten kokouksissa pukeudutaan siististi Business- tai Casual -tyyliin.
Gaalan pääruoka
Gaalaillallisella syödään yleensä enemmän silmien kuin vatsantäydeltä


Kun nämä kaksi kokousviikonloppua, koulutukset ja paikallisprojekteihin osallistuminen nidotaan yhteen, voin todeta jo lyhyellä kokemuksella, että JCI- toiminta on sitä, mitä luvataan: Mahdollisuus itsensä kehittämiseen.


Janette Jantola
Koejäsen
Akaan Nuorkauppakamari



Nuorkauppakamari on avoin harrastus kaikille 25-40-vuotiaille itsensä kehittämisestä ja verkostoitumisesta kiinnostuneille ammatillisesta taustasta huolimatta. Toimintaamme voit tutustua nettisivuillamme: www.jciakaa.fi sekä lukemalla koejäsenen usein kysytytkysymykset: Koejäsenen UKKHakeudu mukaan toimintaamme täyttämällä Koejäsenhakemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nuorkauppakamarissa tehtaillaan toimitusjohtajia

Hallitustyöskentelyä, markkinointia, budjetin laadintaa, junnaamaan jääneen projektin eteenpäin viemistä… Vaikka nuo edeltävät jutut liittyv...